Malaysian Computer Technical Blog is tutorials, news, and information about computers, gadgets, and technology all around the world. Instead of English, it use Malay language (Bahasa Melayu) for all the Malaysians who wish to learn and discover more..

Masukkan email anda:

untuk artikel percuma di sini. Sila periksa email untuk pengesahan @emailenfuego.net

AddThis Feed Button Add to Google Reader or Homepage Free Page Rank Tool

Cerita tentang TV terbesar

Geoff Holfman memperkenalkan TV Panasonic 150 inci

Selamat Petang semua,

Jika dahulu Samsung dan LG telah memecahkan buku rekod 2006 dengan TV 102 incinya, kemudian telah dipecahkan pula oleh Pnasonic pada awal 2007 dengan TV plasma 103 incinya. Tidak lama selepas itu pula, pada thun 2007 juga Sharp telah memperkenalkan TV berskrin LCD 108 inci di Internationl Consumer Electric Show (CES).

Banyak betul persaingan dapat kita lihat antara syarikat elektrik Jepun yang terkemuka ini. Tahun ini pula, pada 7 Januari 2008, di CES Las Vegas juga, Pnasonic, anak syarikat Matsushita Electric Industrial Co, telah memperkenalkan TV plasma panel flat 150 inci. Ini adalah rekod terbaru dalam industri televisyen.

Selepas ini, mungkin tidak lama lagi rekod TV terbesar ini akan dipecahkan semula oleh di kalangan syarikat-syarikat elektrik gergasi tersebut. Walau bagaimanapun, adakah anda akan memasang satu TV sebesar itu untuk rumah anda? Jika dibandingkan dengan zaman dahulu, TV besar pada zaman sekarang harganya pun sudah murah. Siapa ada pasang TV 150 inci tersebut beritahu saya ya. Saya boleh buat satu entri khas nanti. :p

Selamat berhibur.

No comments: