Malaysian Computer Technical Blog is tutorials, news, and information about computers, gadgets, and technology all around the world. Instead of English, it use Malay language (Bahasa Melayu) for all the Malaysians who wish to learn and discover more..

Masukkan email anda:

untuk artikel percuma di sini. Sila periksa email untuk pengesahan @emailenfuego.net

AddThis Feed Button Add to Google Reader or Homepage Free Page Rank Tool

Advertlets hidup kembali - domain tidak diperbaharui


Assalamualaikum,

Berikutan entri saya sebelum ini tentang advertlets kena hack, Fauzi, rakan sekelas saya ada menjelaskan yang sebenarnya adverlets terlupa untuk memperbaharui domain laman webnya. Oleh itu, kita mestilah mengambil pengajaran supaya memperbaharui lesen domain sebelum tamat tempohnya seperti juga lesen memandu dan cukai jalan.

Amat mengejutkan dunia blog apabila semua blog yang mengandungi advertlets telah redirect kepada domain lain. Adakah advertlets sengaja membuatnya? Huhu, amat curiga saya kerana syarikat sebesar itu amat cuai dalam perkhidmatannya. Mungkinkah ia ada kaitan dengan trafik dan konspirasi mana-mana pihak.

Apapun, saya harap selepas ini advertlets dan lain-lain perkhidmatan internet akan lebih berhati-hati dalam kerja mereka.

Semoga berjaya advertlets dan blogger-blogger lain tahun ini. Berikan senyuman kepada dunia.

Jumpa lagi. :)

No comments: