Malaysian Computer Technical Blog is tutorials, news, and information about computers, gadgets, and technology all around the world. Instead of English, it use Malay language (Bahasa Melayu) for all the Malaysians who wish to learn and discover more..

Masukkan email anda:

untuk artikel percuma di sini. Sila periksa email untuk pengesahan @emailenfuego.net

AddThis Feed Button Add to Google Reader or Homepage Free Page Rank Tool

Undisclosed Recipent untuk menutup penerima email anda

Hai pembaca sekalian,

Tahukah anda cara membuat Undisclosed Recipient? Undisclosed Recipient membuatkan semua email penerima anda dighaibkan atau ditutup. Cuba lihat contoh di bawah:

Triknya senang sahaja. Ikuti tutorial di bawah untuk membuat Undisclosed Recipient:

  1. Buka email anda.
  2. Pada bahagian To : Anda letakkan “Undisclosed Recipient” email_anda@email_service.com
  3. Kemudian, buka bahagian BCC (Blind Carbon Copy) dan taip semua email yang anda hendak hantar.

  1. Taip kandungan email tersebut.
  2. Send.

Selesai. Maka, semua penerima email anda tidak dapat melihat senarai email yang anda kirimkan sesama sendiri melainkan email anda.

Selamat Mencuba.

2 comments:

baiz said...

hi encik dzul! nice yek ada macam2 tips.. tp mmg eden tak reti lah.. nnt kalau ada prob ngn laptop, mintak tolong ko jer leh x??
pastu kan.. nak tanya lah.. apa beza status counter ngn reader tuh? awat beza sgt jumlahnyer??
ok.. till next time.
bubbye

dekan said...

oo tq ye lawat saudri baiz. counter ngan reader? oo senang je. counter akan semakin bertambah. Sapa yg lawat website akan tambah sendirik counter. reader x semestinya. sapa yg dftar melalui emel maknanya reader tu kan stay la angka die. pastu sapa yg lawat website ke pada aritu xpun esoknya naik gak la reader. Cara kira utk reader x pulak tau. hehe. Try la daftar kat feedburner.com okies.
P/S : Boleh je tlg sket2. bukan reti sgt. Hehe..